Voor het 8-ste jaar op rij is HGT verantwoordelijk voor de techniek rondom de live uitzendingen van radiostation Groot Nieuws Radio vanaf Pinksterconferentie Opwekking in Biddinghuizen!

De bouw van de tijdelijke studio, het werkend houden van al de verbindingen, technische ondersteuning van radio en redactie. Kortom HGT zorgt ervoor dat de radiomakers zich ongestoord kunnen richten op het maken van hun programma’s. Tijdens de live uitzendingen op de Pinksterconferentie Opwekking worden de samenkomsten vanuit de grote tent en de sing-in uitgezonden. Zijn er meerdere verslaggevers actief met opname apparatuur, maar ook met mobiele zenders om live verslag op de radio te doen.

Daarnaast zijn er elk jaar muzikanten die live spelen voor Groot Nieuws Radio. Tevens leveren we diverse opnames aan vanuit het Compassion Cafe. Er waren weer 20 bandjes/ muzikanten die wij mochten mixen voor radio en bezoekers.

Dit jaar overtroffen de Groot Nieuws Radio luistercijfers tijdens de Pinksterconferentie Opwekking alle verwachtingen! In vier dagen, vele honderdduizenden luisteraars en kijkers uit maar liefst 93 landen!

Groot Nieuws Radio groeit, en wij zorgen ervoor dat de kwaliteit hand in hand mee op loopt.

In 2017 heeft HGT de nieuwe studio’s gebouwd voor Groot Nieuws Radio. In Nederland was er eigenlijk maar 1 mobiele set die vergelijkbaar is met de nieuwe studio van Groot Nieuws Radio. De Radio 2 TOP2000 studio. Dus hebben we die maar geregeld voor de live uitzendingen tijdens de Pinksterconferentie Opwekking. Het resultaat was dat de radiomakers direct hun weg wisten op de apparatuur en met veel plezier hun werk konden doen. Voor volgend jaar willen we deze set nog meer afstemmen op de “klank” van Groot Nieuws Radio!

Video

Ook dit jaar was er een live video stream met meerdere camera’s. De mannen van LPB (De Luisterpost bedienden deze). Optredens van de muzikanten zijn terug te vinden op het YouTube kanaal van GNR.

Een paar juweeltjes van de optredens zijn hieronder te bekijken: