Meten is weten en simuleren vooruitzien! – Metingen van de ringleiding

Bij HGT wordt er geen project opgeleverd zonder dat er metingen en/of simulaties aan vooraf zijn gegaan.
Of het nu gaat om een simulatie van nieuwe luidsprekers, lichtmeting voor de keuze van een beamer, inregelen van een ringleiding of het meten van de akoestiek in een bestaande ruimte, wij helpen u graag met metingen van de ringleiding!

Slechte spraakverstaanbaarheid, rondzingers, vervelende bijgeluiden, resonerende tonen, teveel- of niet mooi klinkende nagalm, een ringleiding die slecht te horen is. Helaas zijn dit problemen die in kerken en openbare gebouwen maar al te vaak voorkomen. Alvorens naar allerlei (dure) oplossingen te zoeken, is het verstandig om eerst in kaart te brengen waar het mis gaat.

meting HGT

Populaire metingen:

  • Ringleiding (comform NVVS)
  • Nagalm (RT60)
  • Spraakverstaanbaarheid (STI)
  • Frequentiespectrum (RTA & FFT)

Omdat HGT in het voortraject van projecten computersimulaties maakt van de ruimte, is het mogelijk om zeer nauwkeurig te bepalen wat voor luidsprekers en op welke plaats deze het beste resultaat geven. De ervaring leert dat onze simulaties zeer dicht bij het uiteindelijke resultaat komen. Op deze manier kan u van te voren een zeer goed beeld krijgen van de beoogde oplossing. Teleurstellingen achteraf behoren daardoor bij HGT tot het verleden!

Door de akoestiek van de ruimte en het effect van de aanwezige apparatuur te meten, zijn wij in staat om de kwaliteit van de installatie tot het hoogst haalbare niveau op te tillen.

Voor de meest complexe berekeningen en simulaties werken wij samen met gerenommeerde akoestiek bureau’s. Doordat HGT nauw met hen samenwerkt bent u verzekerd van het beste resultaat.