Johannus Ede

De Global Organ Group, bekend van Johannus orgelbouw investeert in DPA microfoons met Bruel&Kjaer 4006 kapsels.

DPA d:dicate 4006

De DPA d:dicate 4006 omni microfoon biedt absolute transparantie in elke opnamesituatie. Het pakt ongelooflijke details en diepte van het geluid op. De definitie van de hoogfrequente karakteristieken over een breed scala aan instrumenten is indrukwekkend. Deze microfoons bieden een natuurlijk geluid, een hoge gevoeligheid, een lage ruisvloer en een lineaire frequentierespons van 10 tot 20 kHz (± 2 dB).

Deze microfoon heeft een absoluut lineair karakter. Deze zeer gewilde microfoon heeft in de afgelopen decennia zijn benijdenswaardige reputatie gevestigd door herhaaldelijk zijn bijzondere hoge transparantie waar te maken.

Johannus

Al jaar en dag gaan de geluidstechnici van Johannus orgelbouw de wereld over om bestaande kerkorgels op te nemen. Deze opnames vormen de basis voor de ongeëvenaarde klank van het moderne Johannus orgel.

Nu de kwaliteit van de Johannus orgels steeds beter wordt, groeide de behoefte om ook te investeren in betere microfoons waarmee de samples worden opgenomen.

De Global Organ Group was al gebruiker van DPA microfoons voor hun sampleopnames. Na uitvoerige tests is gekozen voor een dubbele set met 4 gematchte DPA microfoons met Bruel&Kjaer 4006 kapsels.

HGT, certified pro dealer van het volledige assortiment DPA microfoons heeft deze mogen leveren.

Bent u ook geïnteresseerd in de microfoons van DPA? HGT heeft een uitgebreid demo assortiment beschikbaar.

De nieuwe microfoons worden onder andere gebruikt voor de samplesets van de nieuwe LiVE orgels:

Met de Johannus LiVE is in de orgelwereld definitief een nieuw tijdperk aangebroken. Niet eerder waren het klassieke pijporgel en het geavanceerde digitale orgel zo dicht tot elkaar genaderd. Want vanaf nu speelt u rechtstreeks op de levensechte orgels van tientallen beroemde internationale kerken en kathedralen. Van Parijs vliegt u in een oogwenk via Utrecht naar Dresden. Vanuit uw huiskamer. Met de Johannus LiVE.