Na 37 jaar gekerkt te hebben in een lokale gymzaal is het moment voor de protestantse wijkgemeente Aller Erf eindelijk daar dat ze een eigen kerkgebouw hebben. Een uniek kerkgebouw dat geschikt is voor kerkdiensten en voor multifunctionele verhuur toepassingen.

Vanaf de eerste tekeningen was HGT betrokken bij het uitwerken van de mogelijkheden op audiovisueel gebied. Door deze bijzondere samenwerking heeft de protestantse kerk een win-win situatie weten te realiseren. Doordat er vanaf de eerste ontwerpen meegedacht is door HGT, heeft de kerk geld weten te besparen en is de kerkzaal op een hoog niveau van beeld en geluid voorzien.

Akoestiek, plaats bepalen van apparatuur, benodigde leidingen, elektrische voorzieningen en het uitwerken van alle (on)mogelijkheden waren de ingrediënten van de besprekingen voor het V.O. en D.O. tot de start van de bouw. Tijdens de bouw liepen de monteurs van HGT gelijk op met vorderingen van de aannemer, zodat bijvoorbeeld het installeren van de bekabeling zeer vlekkeloos en efficiënt verliep.

De kerkzaal is voorzien van een hoogwaardige geluidsinstallatie welke, ondanks de rijke akoestiek, een zeer goede spraakverstaanbaarheid weet te realiseren. Uniek in deze kerk is de mogelijkheid om de hele geluidsinstallatie met 1 druk op de knop 180 graden te draaien. Hierdoor wordt het zeer eenvoudig om concerten of voorstellingen te houden in de kerk. Al de apparatuur is ondergebracht in de technische ruimte. In de kerkzaal staat slechts een verrijdbaar regiemeubel. Dit regiemeubel kan op twee plaatsen in de kerk aangesloten kan worden, zodat de gehele installatie vanaf elke gewenste plek bediend kan worden.

Naast een hoogwaardige geluidsinstallatie is er ook een krachtige beamer geplaatst welke aangestuurd wordt vanuit het regiemeubel. In het regiemeubel is ook een lichtstuurtafel geplaatst. Hiermee kan de zaalverlichting, maar ook eventuele theaterverlichting bediend worden. Tevens zijn er in het dak meerdere ketting takels opgehangen. Deze kunnen voorzien worden van diverse truss constructies. Op die manier is de kerkzaal vrij eenvoudig om te bouwen tot een “theaterzaal”. Door deze technische hoogstandjes is de zaal zeer geschikt voor koor en toneel uitvoeringen.

Voorbereid is ook een KerkTV installatie en sturing voor vaste theaterverlichting.

Kortom, een kerk met unieke mogelijkheden!