Veenendaal heeft er een zalencentrum/ concertzaal bij: De Basiliek!

HGT Beeld & Geluid was verantwoordelijk voor de realisatie van de beeldinstallaties en een deel van het geluid. In samenwerking met o.a. WiKo hebben we vanaf de eerste tekeningen meegedacht om dit zalencentrum op alles voor te bereiden. Waar moet wat komen en welke leidingen moeten worden voorbereid. Maar ook de bouwkundige aspecten hebben we van te voren bekeken vanuit het oogpunt van de licht-, beeld- en geluidstechniek.

HGT heeft de vergaderzalen voorzien van turn-key beamerinstallaties. Degelijke projectoren en zeer eenvoudige bediening. Alle gebruikers van deze ruimtes kunnen uit de voeten zonder uitgebreide instructie.

De Taverne, een café achtige zaal voor 75 personen hebben we voorzien van een volledige installatie, zowel geluid als beeld is hier geïntegreerd in een eenvoudig bedienbare oplossing.

De kleine zaal met een capaciteit tot 300 personen heeft HGT ook voorzien van een eenvoudige, doch hoogwaardige beamerinstallatie. Daarnaast is deze ruimte voorzien van een basis licht- en geluidsinstallatie.

Ten slotte de grote zaal met een capaciteit tot ruim 1.400 personen is voorzien van een uitgebreide zware beamerinstallatie. 3 projectieschermen met een totale oppervlakte van ruim 22 vierkante meter en drie zware Panasonic projectoren met totaal 23.000 lumen aan licht. Aansluitingen op HD-SDI, VGA en HDMI, op het podium, back-stage en op FOH maken deze installatie geschikt voor alle soorten activiteiten van de Basiliek.Tijdens de bouw van de zaal bleek het kabelgoten plan fors meer meters te tellen dan was gepland. Dit pakte negatief uit voor de stabiliteit van de verbindingen. Maar gelukkig hebben we deze instabiliteit kunnen tackelen tijdens de opstartperiode.