Met deze stap mag Groot Nieuws Radio zich scharen tussen de “grote” commerciële en publieke radiostations.

De verhuizing naar een nieuw pand was het uitgelezen moment om ook over te stappen op een nieuwe studio. HGT heeft voor Groot Nieuws Radio (GNR) de nieuwe studio’s mogen ontwerpen en bouwen. Vanaf de eerste ideeën tot het fine tunen van de processing tijdens de eerste uitzendingen heeft HGT mogen begeleiden.

De oude studio (welke HGT ook heeft mogen bouwen) was al geruime tijd afgeschreven. De zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie zorgde ervoor dat de nieuwe studio op zich liet wachten. Voordeel van deze vertraging was wel dat de groei van GNR door ging. Dit schiep ruimte voor een volgende stap naar een zeer professionele radiostudio.

Op 1 september 2007 begon Evert ten Ham Groot Nieuws Radio 1008AM. Als voormalig radiopresentator van onder andere de EO had Evert ten Ham de droom om een christelijk radiostation te beginnen. Toen in 2007 Talpa stopte met Radio 10 Gold, was dat het moment om te starten met Groot Nieuws Radio. 24 uur per dag, 7 dagen in de week christelijke radio op 1008AM en internet.

Groot Nieuws Radio verhuisde van een uithoek op een bedrijventerrein naar De Troubadour in het centrum van Veenendaal.

Groot Nieuws Radio krijgt nieuwe radiostudio.

In de Troubadour heeft Groot Nieuws Radio de beschikking over een uitzendstudio, een werkplekprogrammamaker (WPM) en een opname/productiewerkplek. Tevens is er de mogelijkheid om te zijner tijd een tweede studio met bandruimte te bouwen.

Tijdens het voortraject was de hamvraag: blijft de infrastructuur analoog, of gaat GNR over op digitaal. Gezien de toekomstbestendigheid en de eenvoud om uit te breiden en aan te passen is er gekozen voor een digitaal platform. Samen met Tosch is een uitgebreid IP netwerk uitgerold om audio, sturing en andere communicatie tussen de verschillende studio’s en uitzendstraat te realiseren.

Naast de digitale infrastructuur zijn de mengtafels en processing uitgevoerd met DHD. De standaard in professioneel radioland.

Het ontwerp van de regiemeubels, het uitwerken en inrichten van de CAR, tot aan het realiseren van diverse beeldoplossingen in het pand van GNR, heeft HGT mogen realiseren.

In 2018 heeft GNR ook voor het eerst op locatie uitgezonden met een nieuwe digitale radiostudio van DHD. Lees hier het artikel.

HGT wenst het team van GNR en de vele duizenden luisteraars nog veel mooie radio uren toe!