Met de nieuwe geluidsinstallatie is de Sionskerk klaar voor de toekomst! Deze kerk had nog een oude 100 volt installatie met heel veel nostalgische Philips zuilen. Wens was dat de nieuwe geluidsinstallatie niet alleen een goede spraakweergave heeft, maar dat ook het versterken van diverse muzikanten goed tot haar recht zou komen.

Verschillende leveranciers hebben testopstellingen geplaatst. HGT wist tijdens de testopstelling al de beste prijs-kwaliteitsverhouding te realiseren. Naast 5 hoogwaardige Fohhn luidsprekers zijn er ook twee subwoofers toegevoegd voor de muziekweergave. Door deze goed in te regelen heeft de Sionskerk tegenwoordig een bijzonder mooi en aangenaam geluid in de kerk. Ondanks dat de nagalm ruim 4 seconden is, heeft de Sionskerk een zeer nette spraakverstaanbaarheid.

Een van de eisen was dat het onmogelijk moest worden de installatie te ontregelen. Door gebruik te maken van een bijzonder goed klinkende DSP mixer is het bedieningsgemak zeer eenvoudig en blijft het geluid ook bij spraak bijzonder natuurlijk klinken.

Het geluid uit de kerk is in alle bijzalen van de kerk te horen door een slim distributienet. Ook bij het orgel is een klein boxje geplaatst.  Deze is zo in te stellen dat deze direct het geluid van de vleugel kan horen, zonder de vertraging van de lange kerkzaal.

Ook in de Sionskerk komt het steeds vaker voor dat de samenzang begeleid wordt door meerdere instrumenten.

Voor het versterken van muzikanten is een “groot” analoog mengpaneel geplaatst. Voordeel van deze analoge mengtafel is dat de beginnende geluidstechnici altijd in één oogopslag kunnen zien hoe de tafel is ingeregeld (zonder door allemaal digitale menu’s te hoeven bladeren). Zodra de technici voldoende ervaring hebben kan op termijn eenvoudig een uitgebreider digitaal mengpaneel geplaatst worden voor het mixen van de verschillende instrumenten.

Naast het leveren van een volledig nieuwe turn-key geluidsinstallatie heeft HGT ook meerdere cursusavonden verzorgd voor de geluidstechnici en muzikanten. Op die manier leren de vrijwilligers van de Sionskerk in een zeer kort tijdsbestek de basiskennis van het vak geluidstechniek. Toegespitst op de apparatuur die de Sionskerk heeft en de muzikanten die de zondagse samenkomst begeleiden. Daar HGT naast een hoogwaardig ‘system integrator’ ook veel ervaring heeft met het versterken van muziek, live optredens, voorstellingen in theater en optredens op radio, heeft HGT hier duidelijk meerwaarde te bieden.

Deze installatie is een forse upgrade op de oude installatie, voorbereid om nog vele jaren mee te groeien.