Al maanden wordt er digitaal les gegeven. Programma’s als Microsoft Teams en Zoom zijn breed omarmd. Soms volgen alle leerlingen de digitale les vanuit huis, soms is een deel van de klas aanwezig in het klaslokaal en een ander deel volgt de les vanuit huis. Maar digitale lessen zijn en blijven vermoeiender dan reguliere lessen.

Door de techniek in een klaslokaal zo te maken dat de docent “gewoon” les kan geven en de studenten thuis de “beleving” hebben dat ze in het lokaal aanwezig zijn, neemt het leerrendement enorm toe!

HGT heeft een oplossing bedacht waarbij dit mogelijk is.

Uiteraard is de docent geen ICT specialist. Dus het gebruik van het hybride klaslokaal moet zo eenvoudig zijn als het aansluiten van een computermuis.

De docent komt het lokaal binnen gelopen, stopt de USB-stekker in de laptop en begint aan de Teams les. Zo eenvoudig is het hybride klaslokaal van HGT!

Deze basis set-up is uit te breiden met extra beeldschermen en andere handige snufjes. Maar in de basis kan de docent met slechts 1 stekker een digitale les geven alsof het een reguliere les is.