Voor ieder budget heeft HGT wel een livestream oplossing
Door de huidige regelgeving zijn grote bijeenkomsten verboden. Kerken, concertzalen en theaters stappen daarom over op Livestream oplossingen. Er is een groot scala aan apparaten dat ingezet kan worden van eenvoudig tot high-end. Bij HGT kijken we wat voor u de beste match is.
Livestream via
Wij hebben drie livestream pakketten.
In de basis zijn livestream oplossingen terug te brengen naar drie opties
Livestream Budget
De meest eenvoudige oplossing is een (Pan Tilt Zoom) camera verbonden met een video encoder welke het signaal naar de kijkers thuis stuurt.
Livestream Medium
Een uitgebreider oplossing bestaat uit meerdere (PTZ) camera’s verbonden met een beeldmixer, waarna het beeld naar de video encoder gaat.
Livestream Pro
De meest uitgebreide oplossing bestaat uit meerdere (PTZ) camera’s en computers verbonden met een beeldmixer. Vanuit deze beeldmixer kunnen dan verschillende signalen naar zowel schermen of beamers in de zaal als ook beeld naar kijkers thuis gestuurd worden
Veelgestelde vragen over livestream
Vraag: Kan ik ook via WiFi uitzenden vanuit onze zaal?
Antwoord: Om stabiliteit van een goede videoverbinding te waarborgen is het verstandig om dit bekabeld te doen. Bij WiFi is de kans op haperen of wegvallen van het beeld te groot.
Vraag: Wat is een PTZ camera?
Antwoord: PTZ staat voor Pan Tilt Zoom. Dit type camera’s kan op afstand bediend worden. Door een installatie op te bouwen met meerdere PTZ camera’s is het mogelijk dat 1 persoon de hele beeldinstallatie bediend. Camcorders (bediend door een cameraman) of een blok camera (vaste positie) behoren ook tot de mogelijkheden.
Vraag: Waarom is een platform als Kerkdienstgemist, Vimeo, Memoriam.tv of YouTube nodig?
Antwoord: Uw video stream heeft een serieuze bandbreedte. Hiervoor is een stabiele internetverbinding vereist. Wanneer uw livestream bekeken wordt door tientallen, honderden of duizenden kijkers, moeten al deze kijkers het beeld ergens vandaan halen. Een streaming providers als Kerkdienstgemist, Vimeo, Menotiam.tv of YouTube hebben de servers en de bandbreedte om deze gigantische hoeveelheid data probleemloos te verwerken.
Vraag: Hoeveel personen zijn er nodig om een livestream installatie te bedienen?
Antwoord: In de basis zijn de oplossingen van HGT te bedienen door 1 persoon. Door het werk met meerdere personen uit te voeren, kan iedereen een taak voor zijn/haar rekening nemen. Hierdoor kan de kwaliteit van de livestream naar een hoger niveau getild worden.
Vraag: Als ik meerdere camera’s wil gebruiken, moet ik dan altijd een beeldmixer hebben.
Antwoord: Ja, door middel van een beeldmixer kan er gekozen worden welk beeld thuis te zien is. Terwijl de ene camera live is, kan de andere camera goed gezet worden. Ook kan er bijvoorbeeld tekst vanuit een computer toegevoegd worden via de beeldmixer.
Vraag: Is videostreaming wat voor mijn organisatie.
Antwoord: Videostreaming is voor elke organisatie geschikt die video content (live) wilt delen met mensen elders. Zo worden op dit moment veel kerkdiensten live gestreamd. Maar ook uitvaarten, concerten, webinars, theaterproducties en bedrijfspresentaties.
Vraag: Is de beeldmixer altijd een los apparaat, of kan dit ook met een computer.
Antwoord: Videostreaming is voor elke organisatie geschikt die video content (live) wilt delen met mensen elders. Zo worden op dit moment veel kerkdiensten live gestreamd. Maar ook uitvaarten, concerten, webinars, theaterproducties en bedrijfspresentaties.
Vraag: Moet ik de apparatuur voor een livestream zelf aanschaffen, of kan ik dit ook huren?
Antwoord: Dit hangt helemaal af van de frequentie hoe vaak u het verwacht nodig te hebben. Heeft u hoogstens een paar keer per jaar een live streaming event, dan is het verstandig om dit in te huren. U bent dan verzekerd van moderne apparatuur en gespecialiseerde technici. Maar als u het wekelijks nodig hebt, is het interessant om zelf te investeren in apparatuur en personeel.