De enorme verbouwing van de kerkzaal, was het moment om ook over te stappen op een nieuwe geluid/ en beeldinstallatie. Belangrijk was dat de installatie goed op zou gaan in de ´nieuwe´ uitstraling van de kerkzaal. De apparatuur is daarom zo geplaatst dat deze vrijwel niet opvalt in de kerk. De akoestisch adviseur heeft is nauw overleg met de architect een goede akoestiek weten te realiseren in de kerkzaal. Met de akoestiek simulaties en de luidspreker berekeningen is er een zeer fraaie luidspreker oplossing gekomen in De Bron. Ondanks de enorme nagalm is de spraakverstaanbaarheid zeer hoog.

Door de enorme hoeveelheid ramen was de beamerinstallatie nog een lastige hobbel om op te lossen.
Gelukkig was dit probleem voorzien en hebben we het goed op weten te lossen. Uiteindelijk is er een zeer krachtige beamer op een rails geplaatst en zijn de ramen voorzien van verduisterend folie.

Naast de beeld/ en geluidsinstallatie is er ook een volwaardige kerkTV installatie geplaatst. Onopvallende PTZ camera´s zijn vanuit het regiemeubel te bedienen zodat de mensen thuis de dienst live kunnen volgen.
De ontmoetingsruimte is middels een schuifwand bij de kerkzaal toe te voegen. Door een enkele druk op de knop kan de koster bepalen of daar het geluid ook hoorbaar moet zijn. Ook kan de koster met een enkele druk op de knop instellen dat de bijzaal haar eigen geluid versterking heeft, zonder dat daar in de kerk wat van te horen is.

Al de apparatuur is in een strak regiemeubel ondergebracht. Op die manier is het goed werken voor de mensen die de apparatuur bedienen en valt het niet op voor de kerkbezoekers.

Al met al een installatie waar De Bron jaren mee vooruit kan.