De Goede Reede had een enorme uitdaging. Hoewel de nagalm vrij kort is in de kerkzaal, bleken er dusdanig hinderlijke reflecties in de zaal, dat het geluid vanaf het begin nog nooit goed is geweest. Vervelende kleuring van het geluid, snel rondzingen van de installatie was aan de orde van de dag.
Om dit probleem op te lossen hebben we meerdere luidsprekersimulaties met de computer door laten rekenen, om vervolgens met de beste twee opties live te gaan testen. Uiteindelijk heeft HGT aan het plafond van de kerkzaal een enkel line-array opgehangen. Deze blijkt in de gehele kerkzaal een uitmuntende geluidsweergave te geven voor zowel spraak als muziek.
Het ringleidingsysteem is hier volledig vervangen voor een phased array systeem. Daardoor is op elke plek de ringleiding ontvangst perfect. Nadat HGT samen met de mensen van NVVS de ringleiding heeft ingeregeld, is deze cum/laude geslaagd.

Ondertussen is de Goede Reede niet alleen voorzien van een geheel nieuwe geluidsinstallatie, maar ook een complete beamerinstallatie en kerkTV oplossing behoren tot de standaard inrichting van de audiovisuele installatie.