Onlangs hebben we bij een klant een bioscoop gebouwd in de kelder. In de kelder was een privé pub aanwezig. De aanwezige geluidsinstallatie was erg slecht en hard toe aan vervanging. Al sprekende met de klant werd duidelijk dat ze deze kelderruimte niet alleen als pub wilde gebruiken om vrienden te ontmoeten, maar ook als ruimte waar zij (en hun kinderen) films konden kijken.

Belangrijk was wel dat de authentieke Engelse Pub uitstraling bewaard moest blijven.

Aan de hand van deze wensen hebben we een oplossing gerealiseerd waar ze zowel goed muziek geluid door de hele pub hebben, als ook de mogelijkheid deze in te zetten als Home Cinema Bioscoop.

Om de uitstraling van de Pub zo min mogelijk aan te tasten, zijn alle luidsprekers ingebouwd. Hierdoor zullen bezoekers enkel een paar onopvallende grilles tegenkomen waar de hoogwaardige speakers achter schuil gaan.

Met 1 druk op de knop gaat de projector aan en rolt het vierzijdig gespannen scherm uit. Wanneer de ruimte als Pub gebruikt wordt, kan met eenzelfde druk op de knop de beamer uitgeschakeld worden, en verdwijnt het projectiedoek onzichtbaar in het plafond.

Speciaal voor het dartbord, moest het projectiescherm uit het midden geplaatst worden. Lijkt vreemd, maar geeft wel mooi de prioriteiten weer die de gebruiker stelt aan deze ruimte.

De geluidsinstallatie is opgebouwd uit een moderne 7.1 dolby surround installatie, welke zeer eenvoudig kan worden omgeschakeld naar Full Stereo geluid. Daardoor is er op elke plek in de Engelse Pub een zeer fraaie stereo geluidsbeleving.

Wanneer er films gekeken worden, gebeurt dit uiteraard met een zeer goede Surround sound. Doordat de installatie is uitgevoerd met de allernieuwste Surround algoritmes (Dolby Atmos, DTS:X) worden zelfs films in gewoon stereo een heuse belevenis!

De installatie is voorzien van een streaming abonnement waarbij men een bijna oneindig assortiment aan films in HD en Surround on-demand kan bekijken. Waarom zou je nog naar de bioscoop in de stad gaan?!?!

De installatie is ook uitgevoerd met de allernieuwste technieken als bluetooth, WiFi, streaming radiostations (in hoge audio kwaliteit), Airplay en Spotify Connect.

De gehele installatie is volledig in tijd, klank en beeldkleur ingeregeld, waardoor de maximaal haalbare prestaties worden verkregen.

De AV receiver is 4K HD en heeft een 4:4:4 kleurresolutie. De Full HD home cinema projector heeft een contrastwaarde van maar liefst 500.000:1. Dit in combinatie met een speciaal HD Progressive projectiedoek geeft zo een immens mooi beeld, dat menig led TV daarbij verbleekt.

Het is met deze installatie zelfs mogelijk om deze te upgraden om 3D films te kijken.